top of page

There's only One Way of life,
and that's your own ( Levellers)

Kerntalenten

Trusting who you are and Nothing else matters                                     ( Metallica)

Jonge kinderen zijn nog puur

en spelen met die dingen die dicht bij hun pure kern liggen,

met een minimum aan beïnvloeding door belangrijke anderen. 

Precies deze puurheid van jonge kinderen was de basis voor een uiterst betrouwbare ontwikkelingsgerichte methode, waarmee wij jouw uniek KernTalentenprofiel van 23 KernTalenten vaststellen.

Ondanks veel goed bedoelde adviezen en zelfs professionele begeleiding lopen mensen vast in platbetreden paden, methodes die in een aantal gevallen werkten in het verleden, voor anderen.

20220601-141754-coretalents_logo_verticaal_kleur (8).jpg

 'Ik pas niet in het hokje.'

 'Deze taak is niets voor mij, foert!'

   I did it my way  ( Sinatra)

is een inzicht dat helaas dikwijls komt na een leven worstelen met wat anderen van je verwachten.

Als kind speelde ik monopolie, maar gewoon monopolie spelen was te saai.  

Ik veranderde de spelregels. Ik maakte het mogelijk om bij de bank onbeperkt geld te lenen.

Roekeloos bankieren" avant la lettre".

Ik kon ook genieten van het kijken naar de vluchten van  zwaluwen en  kievitten, de schoonheid van kieviteieren, en er heel goed op letten dat hun eieren niet platgetrapt werden bij het werken op  het veld.

Ik las veel avonturenromans, o.a. " De vijf" en ging graag naar de Chiro. Met de fiets acrobatentoeren uithalen, buiten ravotten.  Ik was ook zwaar onder de indruk van Star Trek.

Hylke Vandenbussche, Hoogleraar internationale economie KU Leuven

"Betere kennis van kerntalenten legt basis nieuwe economie- De Tijd

De meest voorkomende oorzaken van stress zijn de relatie, de partner, het werk en tijdsdruk. Weinigen ontsnappen er aan, getuige de grote hoeveelheid antidepressiva en burn-outs. ... Slechte stress op het werk heeft vaak te maken met iemand die niet op zijn plaats zit.  Op de werkvloer is er een mismatch tussen het talent en de job. De oorzaak is niet ver te zoeken. Welke student kiest een opleiding op basis van zijn natuurlijke talenten? Velen kiezen om de verwachtingen van hun ouders in te lossen. Of voor de status van de opleiding. Of om een job met toekomst en geld te bemachtigen. Wie durft te zeggen dat hij zijn echte talenten kent. Wie weet van zichzelf in welke mate hij strategisch inzicht heeft, of van nature empathisch is?... Wie is hoogbegaafd? Hoogsensitief? Helderwetend? Stressbestendig?  Dat is niet waar de vakken op school systematisch op peilen. De grote veronderstelling die wij in onze maatschappij maken  is dat iedereen een opleiding en een job kiest in de lijn van zijn talenten. Maar is dat zo? ..... Kerntalentenanalyse is een must voor elk kind en elke jongvolwassene, in het onderwijsssysteem of daarbuiten. Meer aandacht voor kerntalentenanalyse leidt tot bewustere keuzes en kan de mismatch op de werkvloer  tussen job en jobhouder verkleinen. Wie investeert waarin hij goed is , verdient dat terug. Het leidt tot minder burn-outs, gelukkigere werknemers en minder stress...

Ik durf zelfs te veronderstellen dat kerntalentenanalyse de grondlegger kan worden van een nieuwe economische orde en minder jobmismatches.."

bottom of page